top of page
Search

Деним върху деним – моветон?


През годините цикличността убива и почти веднага съживява многообразието от платове и материи. Денимът е една от любимите жертви на този процес.

Тъй като е безсмислено да се заклеймява една или друга тенденция, винаги трябва да критикуваме със забележката *в даден момент / сезон / година.


Денимът може да има удачно приложение във всеки гардероб, това е неизменно. Обаче тънкостите в начина, по който подбирате дънковите артикули, могат по един крещящ начин да издадат неловкостта и неуместността в съчетанията на вашите дрехи.


Това е моят списък с неудачни избори, които можете непроизволно да допуснете, заради същността на детайлите. Както знаем, чувството за прекрасното се проявява в тънкостта, затова няма да видите в този списък очевидните тесни дънки или дънкови корсети.




 

Farewell To Matchy – Matchy: Embrace The Contrast Of Denim


За последните десетилетия, double denim има няколко гигантски вълни на слава, а от легендарната визия на Бритни и Тимберлейк са минали повече от 20 години. И докато един цялостен дънков аутфит все още може да бъде изпълнен по умерен и естетичен начин, опитите за пълна идентичност в оттенъците на дънковите дрехи, които съчетавате, издават една дървеност и неавтентична строгост, която може да придаде на аутфита ви характер, който, може би, не бихте желали да излъчвате. Липсата на автентична „строгост“ е следствие именно на същността на характера на дънковите платове, която определено не е строга или студена.






 

Baggy Cheat Code


Мисля, че главната ми неприязън към микро-трендовете се поражда, защото те дават възможност за cheat-ване. Главните cheat кодове на 2023 година, които наблюдавах в България, бяха baggy, ама много baggy jeans, и логоманията. Логоманията е предимно под формата на брандирани шапки с козирка или оувърсайз суитшъртове, които трябва да „спасят“ целия аутфит. Напомнят ми на нова, по-приемлива интерпретация на тениските с триъгълници на Guess.


Отличителната черта на красотата е дълбочината и стремежът към по-сложното. Може би затова акцентирането на аутфита с лого, както и построяването на целия аутфит около един крещят предмет, издава „лесното“ в него.

Понеже днес говорим за деним, прекалено широките дънки в някакъв момент, както всички максималистични явления, се превърнаха в атрибут, който лесно може да склони аутфита ви в по-очаквана посока.






 

Продължаваме напред след very low waist


Въпреки че наскоро имаше своя comeback, беше ясно, че е от „бързите“ трендове. Не мога да не спомена обаче, колко искрено вярвам в правото им на съществуване в нечии гардероби. Колкото неинклузивно и да звучи, но сякаш не приемам дънки със силно ниска талия в качеството си на тренд, приемам ги само като жизнен девиз :д. Уважавам хората, които винаги са ги носили, без да робуват на трендове, тъй като подобни дънки могат да излеждат автентично само ако винаги са били интегрирани в гардероба ви.

Затова ако сте от готините хора, за които това не е „просто фаза“, а част от идентичността, гордо носете цялата тази естетика със себе си, за да продължава да се предава от поколение на поколение 💪🏼






 

Patchwork Denim или Outdated “that artsy girl” Look


Patchwork денимът определено имаше своя fashion момент. В продължение на няколко години подобни дънки и якета добавяха артистичен пинтерест-diy почерк на всевъзможни аутфити, но с еволюцията на трендовете към днешния ден може да се констатира фактът, че е по-удачно да се състави визия от няколко дънкови дрехи, вместо да се миксират в една.


Със сигурност обаче все още има начин да вградите такъв деним в аутфита си, като избегнете „лесни“ комбинации. Тъй като patchwork-ът изпъква по неудачен начин предимно в съчетание с минималистични елементи, търсете по-сложно и многопластово решение, което ще балансира прекалената явна „артистичност“ на този деним.



 



 

"Никакъв" Стил


Денимът прави безхарактерността още по-безхарактерна.


Тази точка е най-сложната за дефиниране, тъй като не посочва конкретна проблемна черта на някой модел или кройка, но бих описала корена на недоволството си като „безхарактерна простота“ или „амебност“. Тоест подобно съчетание на дрехи, като на снимката по-долу, е недостатъчно, липсва каквато и да е идентичност на стила.  



Освен това, сложно е да се определи, както с кокошката и яйцето, дали ядрото на проблема е в самите дрехи или в уменията на притежателя им.


Аз, разбира се, като неспокойна личност, която трябва да има ясен отговор дори на риторичен въпрос, и в двата случая клоня към второто :)

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page