top of page
Search

Новият конкурент на Slavic girl и Mob wife

Нова година – нов core. Eclectic Grandpa / Grandpa core или ретро streetwear, многообещаващият тренд на 2024 година.


Изглежда, че Slavic girl ще има сериозен конкурент в света на микротрендовете, който съвсем скоро ще измести шуби и ушанки с обем, комфорт и винтидж.


Grandpa core излъчва лекота в подхода си към начина на обличане и шармантна небрежност, съвместена с комфорта. В основата на този стил са удобните дрехи, които служат с векове и никога не излизат от мода.




Думата eclectic в названието на тренда подсказва, че в този стил се съчетават различните кройки, платове и дори епохи.

Правилата тук може би не са строги, но ги има. Впрочем, повечето от необходимите дрехи със сигурност ще намерите в гардероба си. Няколко отличителни фактора, които трябва да интегрирате във визията си, за да постигнате тази „мъдра небрежност“, са следните:



 

Патърни и текстури


Платовете трябва да са комфортни и всесезонни, това са водещите принципи. Обръщайте повече внимание на качествен памук, вълна, плътен деним, докато избягвате изкуствените материи. За Grandpa core ви трябват надеждните дрехи от категорията „вечни“, тъй като дядовците никога не следват минутните трендове :)



И, разбира се, everything tweed! Нищо не крещи толкова grandpa core като tweed. Едно туид оувърсайз сако е нещо, към което ще се връщате през годините постоянно, тъй като допълва "сериозните" визии с малка искра на разчупеност.


 


Многопластовост


Eclectic grandpa винаги комбинира и наслоява плътни оувърсайз дрехи, посредством което се постига тази небрежна обемност във визията.




Най-специфичното на излъчването, което носи този миркотренд, със сигурност е easy-going подход към модата и timeless pieces. Има нещо много силно и впечатляващо спокойно в тази небрежност и увереност, която се постига с годините и с опита. Докато все още не го притежаваме, с помощта на умелото прилагане на различните стилове, можем поне за малко да се доближим до това излъчване.



Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page